Δρ Μιχάλης Καλαϊτζάκης DMD

Ο Μιχάλης Καλαϊτζάκης είναι χειρουργός οδοντίατρος που έχει μετεκπαιδευτεί στην εμφυτευματολογία, την προσθετολογία και την αισθητική επανορθωτική οδοντιατρική. Έχει περάσει σχεδόν τρεις δεκαετίες μελετώντας την οδοντιατρική και τις ειδικεύσεις της δίπλα σε αναγνωρισμένους καθηγητές σε πανεπιστήμια στην Ευρώπη και την Αμερική. Συγχρόνως έχει αποκτήσει πολύχρονη εμπειρία με χιλιάδες ασθενείς που έχει θεραπεύσει στο ιατρείο του από το 1999. Ο Μιχάλης Καλαϊτζάκης πιστεύει με πάθος ότι η εκπαίδευση ενός οδοντιάτρου δεν τελειώνει ποτέ.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 και κατάγεται από την Κρήτη. Αποφοίτησε από το Λύκειο Νέας Ερυθραίας το 1988. Καθώς ο πατέρας του ήταν πλοίαρχος του εμπορικού ναυτικού, έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο κατά τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια. Σε αυτή τη διαπαιδαγώγηση οφείλει το ανοιχτό του μυαλό και τον τρόπο σκέψης του, σύμφωνα με τον οποίο για κάθε πρόβλημα υπάρχουν πολλοί τρόποι προσέγγισης. Λατρεύει τη δουλειά του και παίρνει μεγάλη ηθική ικανοποίηση όταν προσφέρει στους ασθενείς ανακούφιση και ποιότητα ζωής. Η μεγαλύτερή του επιβράβευση είναι οι σχέσεις αλληλοεκτίμησης και εμπιστοσύνης που δημιουργεί στο ιατρείο του.

  • Μετά την αποφοίτηση από την Οδοντιατρική Σχολή του Ιατρικού Πανεπιστημίου Semmelweis εκπαιδεύτηκε στη χειρουργική στόματος στο γναθοχειρουργικό τμήμα του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών όπου παρέμεινε ως επιστημονικός συνεργάτης για επτά χρόνια.
  •  Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε επί τριετία στην χειρουργική και προσθετική εμφυτευματολογία σύμφωνα με τα πρωτόκολλα Bränemark σε Ελλάδα και Σουηδία.
  • Έχει παρακολουθήσει δύο μετεκπαιδευτικά προγράμματα διάρκειας ενός έτους το καθένα στο UCLA των ΗΠΑ με θέμα τη χειρουργική και προσθετική εμφυτευματολογία, την ιστική ανάπλαση των γνάθων και την αισθητική επανορθωτική οδοντιατρική. Και στα δύο προγράμματα βραβεύτηκε αριστεύοντας στις δύο πρώτες θέσεις, ανάμεσα σε εκατοντάδες οδοντιάτρους από την Ελλάδα και την Αμερική. 
  • Η εκπαίδευσή του περιλαμβάνει και άλλα προγράμματα εξειδίκευσης στη λειτουργική σύγκλειση του στοματογναθικού συστήματος και την κλινική εμφυτευματολογία στην Ελλάδα και τη Γερμανία.

Ο Μιχάλης Καλαϊτζάκης είναι ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Εμφυτευματολογίας ICOI Hellas (International Congress of Oral Implantologist). Είναι μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής ενώ έχει υπάρξει μέλος της Στοματολογικής Εταιρείας της Ελλάδος.

Ο οδοντίατρος είναι ομιλητής σε εκπαιδευτικά σεμινάρια εμφυτευματολογίας στην ICOI Hellas, στην γναθοχειρουργική κλινική του Π.Γ.Ν.Α Ιπποκράτειου και στην εταιρεία οδοντιατρικής μετεκπαίδευσης OMNIPRESS. Συμμετέχει αδιαλείπτως μέχρι και σήμερα στη συνεχιζόμενη επιμόρφωση και συμβάλλει με ομιλίες και παρουσιάσεις σε διάφορες επιστημονικές εκδηλώσεις.

Η ομάδα μας

Τριάδα Μύρκου

Την οργάνωση του ιατρικού τμήματος της οδοντιατρικής κλινικής διαχειρίζεται η Τριάδα Μίρκου από το 2006.

Καθώς εργάζεται σαν Βοηθός Οδοντιάτρου από το 1993 μπορεί να λειτουργήσει επικουρικά με τον οδοντίατρο σε όλες τις οδοντιατρικές πράξεις κι έχει επιπλέον τον ρόλο του προσώπου που φροντίζει για την καλή διάθεση των ασθενών ώστε να συνεργαστούν καλύτερα για τη θεραπεία τους.

 

Συγχρόνως είναι υπεύθυνη για την καθαριότητα, την τάξη και την καλή λειτουργία των χειρουργείων.
Έχει επιστημονική πιστοποίηση βοηθού οδοντιάτρου από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών και πτυχίο Γραμματειακής Υποστήριξης.

Μαρία Γκιάτα

Τον συντονισμό και την οργάνωση της οδοντιατρικής κλινικής έχει αναλάβει η διοικητική διευθύντρια Μαρία Γκιάτα.

 

Από το 2009 μέχρι σήμερα δείχνει υπευθυνότητα και ενθουσιασμό για το αντικείμενό της, καλύπτοντας διεξοδικά όλες της ανάγκες της κλινικής σχετικά με την γραμματειακή υποστήριξη, τις παραγγελίες των υλικών, τις παραγγελίες στα οδοντοτεχνικά εργαστήρια και την επικοινωνία με τους επιστημονικούς συνεργάτες και τους ασθενείς.

 

Είναι αποτελεσματική στον συντονισμό των επιτακτικών προβλημάτων που απαιτούν άμεση διευθέτηση. Δείχνει προθυμία και μαθαίνει γρήγορα οπότε γνωρίζει τις διαδικασίες και τις ανάγκες της οδοντιατρικής πράξης, σε μεγάλη έκταση. 

Σοφία Ταχματζίδου

 Είναι πτυχιούχος οδοντίατρος
(Οδοντιατρική σχολή Πλόβντιβ της Βουλγαρίας).
Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Βουλγαρικά ενώ έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Κοινωνικό Ιατρείο Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και ημερίδες:

  • Νέες Eξελίξεις στη Σύγχρονη Χειρουργική και Μη Χειρουργική Οδοντιατρική, 
  • Πραγματικότητες και Διλήμματα στην νέα εποχή της Επανορθωτικής Οδοντιατρικής, 
  • Ορθοδοντική και Γενικός Οδοντιάτρος (με υποενότητα άπνοια ύπνου), 
  • Εφαρμογή του Υαλουρανικού Οξέος από Οδοντίατρο στο Οδοντιατρείο, 
  • Αισθητική Προσώπου στην Οδοντιατρική, με έξυπνα παράγωγα αίματος και βλαστοκύτταρα.

Η οδοντίατρος Σοφία Ταματζίδου είναι εξαιρετικά οργανωτική, επικοινωνιακή, δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια, διακατέχεται από ομαδικό πνεύμα, και είναι ιδιαίτερα ικανή στην επίλυση δύσκολων προβλημάτων.

Αποστολίδη Ιωάννα

Ειδικός Ενδοδοντολόγος
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Η Δρ. Αποστολίδη Ιωάννα αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2006 με τον τίτλο του Χειρουργού Οδοντιάτρου.

Το διάστημα 2006-2007 εργάστηκε στο Οδοντιατρείο Φρουράς Αθηνών του 401 Γ.Σ.Ν.

Το 2007-2008 υπήρξε εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην κλινική και στα εργαστήρια του τμήματος της Ενδοδοντίας.

Το 2008-2010 αναχώρησε και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές, στην ειδικότητα της Ενδοδοντολογίας, στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, Αγγλίας, από όπου και της απονεμήθηκε ο τίτλος M.Sc. in Endodontics.  Παράλληλα με τις σπουδές της, εργάστηκε και σε ιδιωτικά ιατρεία στο Μάντσεστερ, αποκτώντας επιπλέον εξειδίκευση.

Από το 2010 που επέστρεψε, έως και το 2016 συνεργάστηκε σε ιατρεία στην Αθήνα, εξασκώντας αποκλειστικά την αποκτηθείσα της ειδικότητα, αυτή της Ενδοδοντίας.

Από το 2016 διατηρεί το δικό της Ιατρείο στην Κηφισιά με αποκλειστικό αντικείμενο την Ενδοδοντία (απονευρώσεις).

Είναι μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών από το 2006 και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων.

Γιατί χρειάζομαι ενδοδοντολόγο;

Ο ενδοδοντολόγος έχει την ίδια εκπαίδευση όπως ο χειρουργός οδοντίατρος και επιπλέον έχει τουλάχιστον 2 χρόνια εξειδικευμένης γνώσης και πρακτικής σε ενδοδοντικές θεραπείες (απονευρώσεις).

Η επιπλέον γνώση, εμπειρία και εξοικείωση με ειδικό εξοπλισμό (μικροσκόπιο, ψηφιακή ακτινογραφία, υπέρηχους, εντοπιστής ακρορριζίου, ηλεκτρικός δοκιμαστής ζωτικότητας πολφού κλπ.) βοηθούν στην επιτυχημένη διάγνωση και αντιμετώπιση δύσκολων και πολύπλοκών περιστατικών όπως δόντια με ενασβεστιωμένους ή πολύ στενούς ριζικούς σωλήνες, ασυνήθιστη ανατομία ριζικών σωλήνων, ρωγμών και καταγμάτων δοντιών καθώς επίσης και επαναλήψεις παλαιότερων ενδοδοντικών θεραπειών.

elGreek